Професионални работилници – „Дни на 3D принтирането“

3 октомври

РАБОТИЛНИЦА ЗА ПЕДАГОЗИ ЗА 3D ПРИНТИРАНЕ И ПРИЛОЖЕНИЯТА МУ В УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС
от 16:30 до 18:00 ч.
водещ: Роберто Вдович от FabLab Croatia

Една работилница, изцяло насочена към педагози, който не спират да търсят нови начини да представят технологиите на децата, както и да използват иновативно техните възможности, насърчавайки креативността у подрастващото поколение. Ще се научите как да включите употребата на 3D принтери в учебния процес и ще видите някои интересни примери за проекти в училище, изработени с помощта на Ultimaker.
Работилницата ще се проведе на английски език.

4 октомври

ПРОЕКТИРАНЕ И ИЗРАБОТВАНЕ НА ХИРУРГИЧНИ ВОДАЧИ С ПОМОЩТА НА 3D СОФТУЕР И 3D ПРИНТЕР
от 09:30 до 16:30 ч.
водещ: д-р Неделчо Ситнов, CityDent

В ерата на дигиталните технологии компютърните системи заемат все по-голямо място в денталната практика. Нека не се плашим от тях, а успешно да ги прилагаме като помощник в ежедневната ни практика. Благодарение на тях ще имаме възможност да работим по-прецизно за по-предвидими резултати и ще се даде възможност за скъсяване на процедурите за лечение.

3D ПРИНТИРАНЕ В БИЖУТЕРИЯТА
от 17:00 до 20:00 ч.
водещ: Анри Хаджи, B2N

Три часа вдъхновение и обучение за професионалисти, в които ще бъдем свидетели на процеса на дизайн, подготовка за 3D принтиране, 3D принтиране и дообработка на бижута. Ще разберем как се работи с новия материал на Formlabs – ювелирна восъчна смола за отливане, чрез която можем смело да развихрим въображението си и да осъществим всеки дизайн.

5 октомври

ОБРАТНО ИНЖЕНЕРСТВО, 3D ДОКУМЕНТАЦИЯ И ОПТИМИЗАЦИЯ НА ДИЗАЙН
от 14:00 до 15:30 ч.
водещ: Самуил Топалов, B2N, и Феликс Радиш, Altaire solidThinking

3D сканирането навлиза все повече в сфери като производството, автомобилната индустрия, авиацията. Без значение дали се използва за обратно инженерство, сравнение на готови изделия с дигиталните им проекти или за 3D документация, то е полезен инструмент за всеки професионалист. В тази работилница ще научите как да сканирате триизмерни обекти и да превърнете информацията от скенера в редактируеми, използваеми CAD файлове. Следващата стъпка ще е оптимизацията на дизайна в няколко лесни стъпки и принтирането на крайния резултат.
Работилницата ще се проведе на английски език.

Вход свободен!
Задължителна регистрация – https://add18.typeform.com/to/ZaBVOG