Изложба

Вълнуваща част от Дни на 3D принтирането – Additive days е изложбата на 3D принтирани обекти от целия свят – 3D Happiness. Тази година  изложбата има няколко акцента:
A Dark Tour of the Universe сама по себе си е изложба в изложбата. Чрез 3D принтирани модели на различни астрономически обекти (първата снимка някога правена на черна дупка, 360-градусова панорама на Млечния път, комета, сливане на галактики, и други) хора с нарушено зрение могат да „видят“ и усетят космоса. Изложбата е със световно признание за своята иновативност и социална ангажираност. Откриване: 20ти февруари.
От невероятните 3D принтираните решения за баня на Sandhelden по време на Additive Days ще ви покажем една мивка – без аналог в продуктовия дизайн за баня, изработена от суров пясък с 3D принтер. Устойчив дизайн, изработка и суровина.
Скулптурът Румен Панайотов ще ни покаже авторските си творби, изработени с помоща на 3D технологиите. Той работи както с класически материали (бронз, месинг, камък, стъкло), така и с иновативните за изкуството в България – PLA (термопластичен полиестер, добит от възобновяеми източници, обикновено от растения, например царевица).
Благодарение на д-р Людмил Симеонов ще можете да разгледате и модели на 3D принтирани детски сърца – жизнено важен етап в подготовката на животоспасяващи операции. 3D технологията подпомага точната диагноза и по-бързото изпълнение на операцията.
Очаквайте още двуметров кран, направен от 3D принтирани елементи, принтирани рециклирани пластмаси за домашна употреба, дишаща стена и кой знае – може би и цяла 3D принтирана електрическа кола за града.