Лектори

Матю Макмилън

Artec 3D

Матю Макмилън работи с високотехнологични компании от Силиконовата долина още от 1990те. Като старши редактор на Artec 3D, Матю се среща и отразява историите на брилианти клиенти, които използват сканиращите устройства на Artec 3D за да променят света.

Участие: На 22.02 Матю Макмилън говори за завладяващите истории на скенерите Артек, които спасяват света

Проф. Георги Тодоров

Технически Университет София

Георги Тодоров е професор в Технически Университет София. Rъковoдител е на Център за виртуално инженерство “проф. Илия Бояджиев” към Университета. Основател и ръководител е на лаборатория „CAD/CAM/CAE  в индустрията“ към Машинно-технологичен факултет.  Ръководител е и на лаборатория 3DCLab – „Бързо прототипиране и 3Д креативност“ kym “СДРУЖЕНИЕ ЗА НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА И РАЗВОЙНА ДЕЙНОСТ“, от състава на „София Тех Парк“.

Проф. д-р Г. Тодоров завършва допълнително обучение в областта на роботиката и числените методи (1986-1987). Специализира в университета в Стафорд, Англия инженерни анализи (1993-1994) и в AOTS/Япония(2003) – сложни формообразуващи инструменти Rapid Prototyping/Rapid Tooling. Работил е над 50 международни индустриални проекти за фирми като, Chevron (USA), Tyco Electronics (USA), Sensor Nite (Bulgaria), Sensata (Holland), Siguren (France), Nexen Lift Truck (UK), CMS (Italy), Wahler (Germany), LS Yang (Taiwan), Deltica (USA), Visteon/Johnson Controls (Bulgaria, France), Renault (France), VW (Germany) и много други. Понастоящем е декан на Машинно Технологичен Факултет на ТУ София. Професионалните му интереси са областта на 3D технологиите, FEM анализите и виртуалното прототипиране, адитивните( 3D Print), механичните и хибридните обработки, изследването, оптимизацията, диагностиката, сканирането, метрологията и изграждането на бързи прототипи на формообразуващи инструменти, конструкции и системи на тяхна основа, както и други проектни, иновационни и изследователски  дейности. Един от пионерите на 3D технологиите и в частност 3D Print в България.

Участие: На 21.02 проф. Тодоров ще направи обзор на 3D принтирането в България

Кимон Адсаридис

Altair SolidThinking

Изпълнителен директор Altair EE

Участие: На 21.02 Кимон Адсаридис ще сподели за приложенията на софтуерни програми за дизайн и оптимизация

Йеспър Ронде

Ultimaker

Йеспър Ронде става част от Ultimaker през 2019 и отговаря за дистрибуционната мрежа на Ultimaker.

Участие: На 21.02 Йеспър Ронде ще сподели за резултати от оптимизацията на производството в автомобилната индустрия`чрез 3D

Патрик Рьофен

Ultimaker

Патрик Рьофен е Channel Development Manager за Ultimaker от 5 години и е основната фигура, отговорна за развитието на цялата дистрибуционна мрежа на Ultimaker в ЕМЕА.

Участие: На 21.02 Патрик Rьофен ще ни разкаже как хранително-вкусовата промишленост изпозлва 3D принтиране с цел оптимизация и автоматизация на производството

Д-р Инж. Ералд Пипери

Seescanprint3D

Като машинен инженер и преподавател по машинно инженерство, д-р инж. Ералд Пипери е винаги в крак с развитието на 3D технологиите. Доктор по 3D технологии от Политехническия университет в Бари, Италия, той е основател на албанската фирма Seescanprint3D, пионер във внедряването на 3D принтиране, сканиране и бързо прототипиране в Албания. Toй e част от екипа, който разработва първия италиански модел 3D –  Robozze One.

 

Участие: На 22.02 Ералд Пипери ще сподели как 3Д технологиите навлизат в учебните програми в университете в Албания и ще разкаже за успешното приложение на 3Д принтирането в бизнеса с цел оптимизация на производството

Ванеса Катарина Финдлинг

NOWLAB

Ванеса Катарина Финдлинг е ръководител проекти в NOWLAB/ BigRep от 2 години. Завършва машинно инженерство и работи към немското министерство по направление технологии и иновации. Пътувала е с икономически делегации до Израел/ Тел Авив и Хонг Конг до най-големия център за иновации в света. Академик в либералната фондация Фрийдрих-Науман и либерален партиен деец.

Участие: На 21.02 Ванеса Катарина Финдлинг ще ни разкаже за текущите проекти на NOWLAB и как да създадем бъдещето сега

joseph casha

Джозеф Кеша

Raise3D

Джозеф Кеша е дългогодишен потребител на 3D технологиите както в домашни условия, така и в малки бизнеси. Своето знание и опит споделя като преподавател по 3D принтиране и дизайн за 3D принтиране в Малтийския университет.

Участие: На 21-ви февруари Джозеф ще ни въведе в 3D принтирането в облака.

Давиде Нери

Директор Маркетинг и Продажби WASP

Давиде Нери е ерудиран и гъвкав иноватор, който, благодарение на подхода „mindful thinking“, повече от три десетилетия спомага за развитието на новаторски решения, характеризиращи се със синтез на съвременни технологии, които размиват границите между физическата, дигиталната и биологичната сфера. В момента главната му цел е да изследва как дигиталните технологии могат да си взаимодействат с биологичния свят ежедневно чрез комбинация от параметричен дизайн, материалодобавъчно производство и създаване на материали, за да проправят път на симбиоза между телата ни, продуктите, които ползваме, и дори сградите, в които живеем. В същото време Давиде е убеден, че можем да създадем бъдеще, в което всички играем активна роля в креативността, емпатията и световния мир.

Участие: На 22-ри февруари Давиде ще сподели как WASP отговарят на човешките нужди и спомагат за трансформацията на индустриалното производство.

Алкаиос Борниас Варотсис

Той е от Гърция, но живее и работи в Амстердам. Има докторска степен по Адитивно производство от Университета Лофбъро във Великобритания.

Работи в 3D Hubs две години, в които разписва цялото онлайн техническо съдържание за 3D принтиране и други дигитални технологии на производство.

В момента е консултант на свободна практика, който обучава малки и средни предприятия относно ползите и предимствата на 3D принтирането. Вперил поглед в бъдещето, той споделя, че неговата мисия е да преодолее ограниченията на технологията и работи за подобряването на нейната употреба и методология.

Участие: Алкаиос ще сподели наблюденията си върху тенденциите в 3D принтирането на 21-ви февруари в София Тех Парк.